Illallinen museossa

Aika29.05.2017 Paikka​Hotelli- ja ravintolamuseo

Pariskunta istuu kahden hengen pöydän äärellä ja kilistävät laseja - alkumalja on juuri tarjoiltu. Rouva kurottaa vasemman olkansa yli ja valitsee jukeboksista suosikkikappaleensa 40 vuoden takaa.

Toinen pariskunta kerää rohkeutta. “Tää on ensimmäinen kerta ku mä teen tän selvinpäin”, sanoo herra, ja tarttuu karaokemikrofoniin. Ilmoille helähtää Mombasa, ja vain vähän ujosti.

“Ahdistaako?” kysyy tarjoilija kolmannen pöydän seurueelta. “No vähän joo”, vastaa neiti, jota Alkon 1930-luvun valvojaa esittävä mallinukke tuijottaa metrin päässä herkemättä.

Muuan vanhempi pariskunta punasteli, kun he huomasivat, että heidän pöytänsä on “black roomin”, eräänlaisen ravintolan panokopin vieressä.

Kun kattaa ravintolan museon näyttelytilaan, luvassa on taatusti ennenkokematon elämys. Museo on samaan aikaan intiimi ja staattinen, toisaalta outo ja elävä. Myös ravintolaa pyörittävä henkilökunta on pyörällä päästään suunnistaessaan lautasten kanssa pitkin näyttelytilan sokkeloja.

Hotelli- ja ravintolamuseo järjesti yhdessä Laurea ammattikorkeakoulun kanssa Nauntintojen ilta -nimisen illallistapahtuman, jossa syötiin neljän ruokalajin rakkausteemainen menu näyttelytilaan rakennetussa ravintolassa. Parikymmentä ruokailijaa olivat alkuun hieman jännittyneitä, mutta tunnelma keveni nopeasti, kun silmille laitettiin humalatilaa simuloivat hiihtolasit.

Ruokalajien välissä vieraat kiertelivät museossa, kävivät kokeilemassa muiden pöytien erikoisuuksia iskurepliikkiautomaatista pöytään heijastettuun ruoka-animaatioon. Tarjoilijat huutelivat näyttelytilaan eksyneitä vieraita takaisin pöytään, kun oli seuraavan ruokalajin aika.

Jälkiruuan jälkeen vieraille jaettiin vielä aikaisempien museovieraiden kirjoittamat, anonyymit rakkausviestit. Kaikki lähtivät hymyissä suin!
 

Hotelli- ja ravintolamuseo järjestää aika ajoin illallisia näyttelytiloissaan. Liity postituslistallemme (http://eepurl.com/EzZ5H), niin saat tiedon tulevista tapahtumistamme!