Koekeittiössä afrodisiakit

Aika04.08.2016 Paikka​Hotelli- ja ravintolamuseo

Sukupuoliviettiä lisääviä ja haluja nostattavia, suun kautta nautittavia aineita tunnetaan kautta historian ja maailman yli tuhat erilaista. Erikoisemmat sisältävät aineksia korpin siivestä aasin vatsalaukkuun ja vaikuttavat satukirjojen noitakeitoksilta. Ohessa tutuimpia afrodisiakkeja listattuna kategorioittain.

 

 

Koekeittiömme päätti tutkailla mitä lähikaupastamme oikein löytyy ja mitä näistä afrodisiakeista oikein saisi aikaan. Löytämämme raaka-aineet houkuttelivat tuoreudellaan, raikkaudellaan ja yksinkertaisuudellaan. Rakkauden tilojen henkeen ne ryhmiteltiin tietenkin sydämen muotoon.

Spices of love <3 <3 <3
 

Alkupalaksi tietenkin ostereita ja samppanjaa.

 

Afrodisiakkiaineita voidaan nauttia tuoreena, kuivattuna tai vaikkapa jauheena. Niillä on tällöin lähteiden mukaan erilaisia vaikutuksia. Tässä hetkessä tuntui väärältä lähteä sen liiemmin prosessoimaan tai kypsyttämään, joten päädyimme koostamaan ja nauttimaan runsaan värikkään salaatin.

 

Äitini leipoma pulla sisältää muuten äkkiseltään laskettuna ainakin neljää afrodisiakiksi laskettavaa ainesosaa. Ilmankos se maistuu niin hyvältä ja saa jo pelkästään mielikuvana syttymään mielessäni lämpimiä rakkaudentäyteisiä ajatuksia.

 

Ai että tehosiko? Amatöörikuvausassistentin stressikäyrät olivat ruokakuvauksissa välillä melko korkealla ja uhkasivat synkistää tunnelman. Savolaisittain kuitenkin sanottakoon, että vatsan täyttyessä fiiliskin muuttui positiivisemmaksi. :) Lopputulemani on, että viime kädessä oikea seura, hetki ja sen tunnelma tehoavat vaikka kaurapuuron kanssa.

 

-Anu

Valokuvat: Iloinen liftari Oy / Seilo