Runoilijan vastaanotto

Runoilijan vastaanotto

Aika25.08.2017 Paikka​Hotelli- ja ravintolamuseo

Miltä tuntuu saada itselle kirjoitettu runo? Jos kysyy Runoilijan vastaanotolle Taiteiden yönä tulleilta niin vastaus on, että todella ihanalta, sykähdyttävältä ja koskettavalta. Osana Runokuu-festivaalin ohjelmaa järjestettiin Hotelli- ja ravintolamuseossa Runoilijan vastaanotto. Esitystä on nähty aikaisemmin muun muassa Runokuu-festivaalilla, Oulussa Muusa-juhlilla sekä Turussa Varsinais-Suomen runoviikoilla. Poikkeuksellisen vastaanotosta teki tällä kertaa se, että se pidettiin museoesineiden keskellä näyttelyinteriöörissä.

Vastaanottoa piti runoilija Outi-Illuusia Parviainen. Sille saattoi tulla yksin, rakkaan tai ystävän kanssa. Vastaanottoon kuului lyhyt tutustuminen, jonka jälkeen runoilija kirjoitti vieraalle oman runon ja lopuksi vielä luki sen. Kokemus oli intensiivinen sekä runoilijalle että asiakkaille. Lyhyen vastaanotan aikana runoilija pyrki tavoittamaan jotain mikä sykähdyttää kävijää. Ilmeisen hyvin siinä onnistuikin sillä muutama liikutuksen kyynelkin taisi kävijöiltä vierähtää.
 


Illan viimeinen runo

Iltaan ei mahtunut kovin montaa vastaanottoaikaa, joten kaikki halukkaat eivät päässeet mukaan. Toivommekin, että voimme järjestää vastaanoton myöhemmin uudelleen.

-Merja

P.S. Jos oma runosuoni puhkesi laulamaan, niin jätä runo tuntemattomalle joko nettilomakkeella tai Rakkauden tiloja -museoissa. Jaamme viestejä tuntemattomille jälleen aamuruuhkassa syksyn aikana.