Kotkan linja-autoaseman kahvila 1954. A.G. Salonen, Hotelli- ja ravintolamuseon kokoelmat.

Kesäretki Rakkauden tiloihin

Aika07.07.2017

Rakkauden tiloja -museot tarkastelevat rakkautta kukin omasta näkökulmastaan. Parhaan kuvan suomalaisesta sadan vuoden rakkaustarinasta saa kiertämällä kaikki neljä museota. Onnistuuko kierros päivässä? Näin sen voi tehdä.

Aloita klo 11 Kaapelitehtaalta.

Tutustu Teatterimuseon Näytelty rakkaus -näyttelyyn 2. kerroksessa ja Hotelli- ja ravintolamuseon Nautinnon nälkä -näyttelyyn 3. kerroksessa.

Aikaa saat menemään enemmän, jos piipahdat myös museoiden muissa näyttelyissä. Hotelli- ja ravintolamuseon Palveluksessanne! -näyttelystä löytyy mm. rakkauslauluilla tuunattu karaoke ja iskurepliikkiautomaatti, jotka liittyvät samaan teemaan.

Lottamuseoon pääset helpoiten omalla autolla. Bussimatka Kampista kestää vajaan tunnin (Onnelan pysäkki).

Tässä kohtaa on jo varmaan nälkä, joten ensimmäisenä kannattaa suunnata lounaalle, herkulliseen Lottakanttiiniin. Lounasta on tarjolla klo 14 asti.

Lottamuseon Avaa sydämesi! -näyttelyyn tutustuminen kannattaa tämän jälkeen aloittaa piharakennuksesta, johon on rakennettu evakkomatkaa kuvaava vaikuttava interiööri. Hyvällä säällä voi ihastella myös museon kaunista puutarhaa. Näyttely jatkuu päärakennuksen yläkerroksessa.

Klo 15 kannattaa viimeistään suunnata taas eteenpäin.

Lottamuseolla Tikkurilaan pääsee helpoiten omalla autolla, mutta julkisilla matkaavat voivat vaihtaa bussia Kehä III -risteyksessä. Siitä Vantaan kaupunginmuseolle menee enää vartti. Museo on auki arkisin klo 17 (viikonloppuna klo 16 asti).

Tunteiden kiitotiellä -näyttely summaa hyvin yhteen rakkauden eri teemoja.

Totta kai kierroksen voi tehdä myös käänteisessä järjestyksessä tai jättää osan museoista toiseen päivään, sillä aikaa museoihin saisi menemään pidemmänkin aikaa kuin yhden päivän aikana ehtii.

Ihania kesäretkiä!