Kukapa ei haluaisi rakkausviestiä?

Aika30.06.2017

Rakkauden tiloja -museot ovat keränneet museovierailtaan käsinkirjoitettuja rakkausviestejä lähes vuoden ajan. Toki lämpimiä ajatuksia ja rakkaudentunnustuksia voi lähettää tekstiviestinä tai sähköpostillakin, mutta käsinkirjoitettu viesti on digiaikana paljon arvokkaampi. Viestejä ei ole arkistoitu museoiden pöytälaatikoihin vaan niitä on jaettu eteenpäin museoiden tapahtumissa ja tilaisuuksissa aina kun mahdollista. Rakkausviestit tuntemattomilta ovat saaneet lähes poikkeuksetta hyvän vastaanoton ja hymyn viestin saajan kasvoille.

Rakkauden tiloja on Suomi100 -hanke. Juhlavuoden kunniaksi pyysimme näyttelykävijöitämme kirjoittamaan tervehdyksiä erityisesti veteraaneille. Nämä tuntemattomien ihmisten viestit jaoimme Vantaalla veteraanipäivänä lipunnostotilaisuudessa aivan museon vieressä, Veteraanipaadella. Kuten kuvista näkyy, viestit otettiin ilahtuneina vastaan. Myös Lottamuseo keräsi museovierailta viestejä veteraaneille ja jakoi niitä veteraanipäivänä.


Kuva: Antti Yrjönen / VKM


Kuva: Antti Yrjönen / VKM


Kuva: Antti Yrjönen / VKM

Nautinnon nälkä (Hotelli- ja ravintolamuseo) ja Tunteiden kiitotiellä (Vantaan kaupunginmuseo) -näyttelyissä myös sateenkaarihistoria pääsee esiin. Halusimme osoittaa tukemme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja yhdenvertaiselle rakkaudelle jakamalla viestejä Pride-tapahtumissa.

Rakkaudentuottaja ja Anna Vantaalta (www.youtube.com/c/AnnaVantaalta) jakoivat rakkausviestejä tuntemattomalta Tavastialla HeSeta ry:n Vapaus ja vastuu -konsertissa huhtikuussa 2017.
 

Jaoimme rakkausviestejä ohikulkijoille myös Helsinki Pride-viikolla Pride Info & Shopin edessä.

Eräs nuori mieshenkilö tokaisi saadessaan viestin: "Ai oikein rakkausviesti? No näitä ei ole koskaan liikaa". Me Rakkauden tiloja -museoissa olemme samaa mieltä ja aiomme jatkaa viestien keräämistä ja jakamista myös jatkossa.

Käsinkirjoitetun rakkausviestin voi jättää hankkeen museoissa tai sähköisesti nettisivuillamme: Rakkausviesti tuntemattomalle