Lämmintä joulua & rakkautta vuoteen 2017!

Aika23.12.2016

Rakkauden tiloja -museot hiljentyvät joulun viettoon. Ennen lyhyttä lomaa Lottamuseossa ja Vantaan kaupunginmuseossa on aloitettu jo näyttelynvaihdot. Niiden vuoksi Lottamuseon päänäyttely on suljettuna 13.1. saakka ja Vantaan kaupunginmuseon näyttelytilat aukeavat vasta helmikuussa avajaispäivänä. Teatterimuseossa ja Hotelli- ja ravintolamuseossa näyttelynvaihto alkaa vasta tammikuussa, mutta hekin lomailevat joulun aikaan 22.–26.12 sekä 31.12.–1.1..

Vuotta 2016 muistellaan hankemuseoissa lämmöllä. Olemme saaneet yhteistyöstä virtaa ja aivan uudenlaisia ideoita toinen toisiltamme.  On ollut tärkeää huomata, että rakkaus on pystynyt rikkomaan uutiskynnyksen jo moneen kertaan ennen kuin yksikään näyttelyistämme on edes avautunut. Se kertoo meille, että toiminnallamme on merkitys ja että rakkauden sanoman levittämiselle on todellakin tarvetta.

Mieleemme jäivät nettisivujen aukaisu keväällä, opintoretki alkukesästä sekä syyskuun rakkausviestitempaus Helsingin päärautatieasemalla, jossa käsiemme kautta kulki satoja rakkausviestejä tuntemattomilta tuntemattomille. Lisäksi jokaisen museon näyttelysuunnitteluun liittyy lukuisia hauskoja hetkiä ja onnistumisen kokemuksia. Yksi suurista hetkistämme oli saada kaikki upeat näyttelykummit, Janna Hurmerinta, Theresa Ngouth, Krista Kosonen ja Jani Toivola, mukaan rakkauden tiloihin.

Nyt kohdistamme katseet kohti ensi vuotta ja rakkauden juhlaa. Vuoteen kohdistuu paljon odotuksia ja unelmien täyttymyksiä. Odotamme malttamattomina Rakkauden tiloja -näyttelyiden sekä yhteisten tapahtumien käynnistymistä.