Lähimmäisenrakkaus on voimaannuttavaa tietää Brother Christmas

Aika05.10.2017 PaikkaLottamuseo

Brother Christmas, eli Ari Koponen, on yksi syksyn Rakkauden tiloja -luentosarjan neljästä puhujasta. Neljän museon Rakkauden tiloja -yhteistyö juhlistaa satavuotiasta Suomea suurella rakkaudella. Luennot täydentävät tätä teemaa ja ne toteutetaan yhteistyössä Helsingin työväenopiston ja Vantaan aikuisopiston kanssa.

Ari Koponen, on perheellinen ja yrittäjätaustainen isä Uudeltamaalta. Työkokemusta on kertynyt rahoitusalalta sekä yrittäjänä kaupan alalta ja hyvinvoinnin puolelta hierontayrittäjänä. Lisäksi kokemusta on kertynyt urheilun puolelta, maajoukkuetasolta asti. Brother Christmas seurasi pitkään maailman menoa kotisohvalta, kunnes totesi, että myös tavallisen ihmisen täytyy voida tehdä jotain. Toiminta alkoi joulukuussa 2015, mutta jo ensimmäisen vuoden aikana tekemisen vauhti on kasvanut hurjasti.
Kaikkea toimintaa on ohjannut sama perusajatus: pienellä panoksella suuri hyöty sekä suora kanava autettaviin. Brother Christmas haluaa olla matalan kynnyksen tuki ihmisille, joille elämä on tuonut jo riittävästi haasteita muutenkin.  Tänä päivänä myös yritykset haluavat tehdä hyvää ja sen on huomannut myös Brother Christmas. Siksi myös yrityksille on luotu helppo kanava auttaa ja olla tukena lähimmäisilleen.

Brother Christmas tavoittaa sosiaalisen median kautta tällä hetkellä noin 1 000 000 ihmistä viikossa. Hänen tekonsa tuovat apua, toivoa ja suuren määrän inspiraatiota muille ihmisille. Moni onkin ottanut mallia hänen suurenmoisesta työstään ja alkanut myös itse toimia pelkän puhumisen sijaan. Toiminnan avulla puututaan myös yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja annetaan ääni niille, jotka eivät sitä muuten saisi kuuluviin. Yksi toiminnan pääperiaatteita on ekologisuus. Monet yritykset lahjoittavat esimerkiksi vanhaksi menevää varastoaan lahjoituskohteille.
Brother Christmas on myös organisoinut usean ravintolan ruokahävikin jaettavaksi apua tarvitseville. Hävikillä pystytään tarjoamaan lämmin ateria noin 200:lle apua tarvitsevalle viikoittain. Toiminnan paikallisuus on myös osa ekologisuutta. Brother Christmasin toiminta on hyvin innovatiivinen ja uudenlainen tapa tarjota apua ruohonjuuritasolla, sinne missä sille on suuri tarve. 

Rakkauden tiloja -luentosarjassa Brother Christmas puhuu inspiroivasta lähimmäisenrakkaudesta.

Ari Koposen luento: Inspiroivaa lähimmäisenrakkautta Brother Christmaksen tapaan
Ke 11.10. klo 18: Teatterimuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 2 krs. Helsinki. Vapaa pääsy.
Ke 18.10. klo 18: Vantaan kaupunginmuseo, Hertaksentie 1, Vantaa. Vapaa pääsy. 
La 18.11. klo 14: RAKKAUDEN TILOJA -luentosarjan päätöstapahtumassa Ari Koposen lisäksi rakkaudesta puhuu Sami Minkkinen ja Eeva Kemppi, Lottamuseo, Rantatie 39, Tuusula. Vapaa pääsy.

Tervetuloa voimaannuttaville luennoille!