Rakas lotta...

Aika03.07.2017 PaikkaLottamuseo

Rakas lotta…
Onko tai oliko sukulaisesi, ystäväsi tai tuttusi lotta? Ilmoita oma lottasi osaksi Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi julkaistavaa Lottagalleriaa.

Tarkoituksena on julkistaa vuoden 2017 aikana Lottagalleria, jossa esitellään suurelle yleisölle mahdollisimman laajasti lakkautetun Lottajärjestön jäseniä, joiden elämäntarinoiden kautta piirtyy kuva järjestön monipuolisesta toiminnasta ja merkityksestä niin yksilölle kuin yhteiskunnalle.

Kuka tahansa voi itse kirjoittaa henkilöesittelyn tuntemastaan lotasta ja lähettää sen ja kuvan sähköisessä muodossa ko. henkilöstä sähköpostitse osoitteeseen susanna.koski@lottamuseo.fi niin liitämme henkilöesittelyn osaksi Lottagalleriaa.

Lottamuseon kokoelmien inventointityön vuoksi emme valitettavasti voi ottaa vastaan tällä hetkellä alkuperäistä lotta-aineistoa vastaan (esineitä, asiakirjoja, valokuvia).

Alla listattuna joitakin asioita, joiden pohjalta henkilöesittelyä voi kirjoittaa, toki esittely voi olla täysin vapaamuotoinen ja rakentua käytettävissä olevasta tiedosta.

Lottaesittely
Henkilön nimi syntymäpaikka- ja vuosi
Mitä henkilö teki ennen sotavuosia
Koska liittyi ja missä Lotta Svärd -järjestöön
Missä tehtävissä toimi Lotta Svärd -järjestössä
Millä paikkakunnalla toimi sota-aikana ja missä tehtävissä
Mitä teki sodan päätyttyä