Miksi rakkaus näyttämöllä on niin traagista, pohtii Eeva Kemppi luennollaan

Aika21.09.2017

Rakkauden tiloja -luentosarjan toisena puhujana Teatterimuseon näyttämölle astuu Eeva Kemppi. Tervetuloa keskiviikkona 27.9. klo 18 kuulemaan rakkaudesta esittävissä taiteissa.

Rakkaus on säilyttänyt asemansa yhtenä taiteen keskeisimpänä aiheena jo monen vuosisadan ajan. Luennolla pohditaan millaista rakkautta teatterin näyttämöillä esitetään. Miksi rakkaus näyttämöllä on niin traagista? Minkä takia taiteessa rakkaus kytkeytyy niin usein tuskaan, himoon, kaipaukseen ja suoranaiseen väkivaltaan ja mitä tämä meille katsojille tekee? Luennolla pohditaan myös, millainen voisi olla puhdistava katharsis 2010-luvun teatterissa.

Luennolle kannattaa saapua hyvissä ajoin, niin ehtii tutustua Teatterimuseon Rakkauden tiloja – Näytelty rakkaus -näyttelyyn. Näyttely luo taustaa luennolla käsiteltäville asioille!

Eeva Kemppi on kriitikko, tietokirjailija ja esitystaiteilija. Hän kirjoitti yhdessä Maria Säkön kanssa syksyllä 2016 julkaistun helsinkiläisestä Q-teatterista kertovan kirjan Q – Skavabölen pojista Kaspar Hauseriin (Like). Kemppi on seurannut yli 15 vuoden ajan tiiviisti esittävän taiteen kentän tapahtumia ja muutoksia monesta eri roolista käsin. Hän on kirjoittanut teatterikritiikkejä mm. Turun Sanomiin ja Teatteri&Tanssi -lehteen. Kemppi on työskennellyt Teatterimuseossa työpajaohjaajana, Esitystaiteen seuran tuottajana ja on Toisissa tiloissa esitystaiteen kollektiivin jäsen. 

Eeva Kempin luennot
Ke 27.9. klo 18: Teatterimuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 2 krs. Vapaa pääsy.
Ke 4.10. klo 18: Vantaan opistotalo, Lummetie 5, Vantaa. Osallistumismaksu 6 €.
Eeva osallistuu myös luentosarjan päätöstapahtumaan Lottamuseossa 18.11. klo 14

Tervetuloa!