Rakkauden pressibussi

Aika13.02.2017

Päivää ennen näyttelyiden avajaisia kierrätimme toimittajia, blogaajia ja vlogaajia Rakkauden tiloja -näyttelyissämme. Aamu alkoi Helsingin keskustasta, josta suunnattiin kuohuviinimaljan kohottamisen jälkeen Kaapelitehtaalle Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Teatterimuseon näyttelyiden lumoihin. Oikeaan tunnetilaan virittäydyttiin Teatterimuseon Näytelty rakkaus -näyttelyn unensinisessä Metsä -huoneessa, romantiikkaa uhkuvassa Hehku -huoneessa sekä nostalgisessa Suomi-huoneessa.

Aistit ja nauruhermot heräteltiin Hotelli- ja ravintolamuseon Nautinnon nälkä -näyttelyssä. Naurahtelua seuraamalla päätyi "Mitä unohdit narikkaan?" -lavastuksen luo, jossa naulakossa roikkuivat rintaliivien lisäksi muun muassa aivot.

Kaapelitehtaalta seurue suuntasi Tuusulaan Lottamuseoon. Vihollinen selustassa- ja Avaa sydämesi! -näyttelyt herkistivät mielet ja pysäyttivät pohtimaan, millainen yhteinen ponnistus, tahtotila ja lähimmäisenrakkaus olivat Suomen sotien aikaisten evakuointien onnistumisen takana. Lottakanttiinista mukaan napattiin myös retkieväät!

Viimeisenä otettiin suunta kohti Vantaan kaupunginmuseota ja Tunteiden kiitotiellä -näyttelyä. Siellä tunnelmoitiin vantaalaisten rakkaustarinoiden ja niihin liittyvien esineiden keskellä niin teinihuoneessa, puistonpenkillä, lentokenttäkallioilla kuin lähiökuppilassakin.

Bussimatkan juomatarjoilun meille sponssasi Altia! Uutuus True Colours sopi meidän rakkaudelliseen teemaamme mainiosti.

 

Rakkauden pressibussi oli upea kokemus, kiitos kaikille osallistujille!
Näyttelyt aukeavat yleisölle huomenna ystävänpäivänä 14.2.2017. Sydämellisesti tervetuloa <3