Rakkauden tiimi opintoretkellä

Aika25.05.2016

Rakkauden tiloja -tiimi tapasi toukokuisena aamuna Helsingin kaupungintalon edustalla. Olimme yhdistetyllä opinto- ja kokousmatkalla. Tarkoitus oli käydä tutustumassa kahteen ajankohtaiseen rakkausteemaiseen näyttelyyn. Kun suunnitellaan, miten me tulemme tekemään rakkautta museoissamme, on hyvä käydä katselemassa miten muut ovat sen tehneet.

Ensimmäinen etappi oli Helsingin kaupungintalon Virka-galleria, jossa on näytteillä Stadin Aikuisopiston valokuvauksen opiskelijoiden näyttely Rakkaudesta. Näyttelyn tekijät halusivat nähdä ja tehdä erilaisia tulkintoja maailman käytetyimmästä aiheesta – olisiko siitä mahdollista löytää jotain uutta? Rakkauden tiimi on varma, totta kai on!

Toinen kohteemme oli vastikään avattu Helsingin kaupunginmuseo ja erityisesti siellä oleva näyttely Museum of broken relationships. Rakkauden tiloja -näyttelyt tulevat kertomaan rakkaudesta ja sen vaiheista. Rakkauden päättyminen kuuluu rakkauteen, ikävä kyllä. Tietysti meidän täytyi käydä tutustumassa helsinkiläisten näyttelyyn! No, totta kai meitä kiinnostivat Helsingin kaupunginmuseon uudet tilat ja toiminnat muutenkin, siksi olimme sopineet tapaamisesta museolehtori Sauli Seppälän ja työpajakoordinaattori Aino Pitkäsen kanssa.

Kiersimme Kaupunginmuseon upeat tilat Saulin ja Ainon kanssa ja vaikutuimme tiloista ja näyttelyistä. Hienot tilat, hienot näyttelyt, paljon kävijöitä. Mahtavaa, että kaupunki on satsannut museoonsa näin paljon. Torikorttelin vanhat rakennukset ovat tosiaan avautuneet kaupunkilaisille ja heränneet eloon. (Tätäkin päivitystä kirjoitetaan museon aulassa.) Tosin, ilman opasta olisimme totaalisesti eksyneet sokkeloiseen museoon. Kierroksemme päättyi Brokenships-näyttelyyn museokompleksin neljänteen kerrokseen, jossa kansainväliset ja suomalaiset eroesineet kertoivat tarinoitaan. Kyllä se niin on, että esine yksinään ei ole mitään, tarina ja ihminen esineen taustalla tekevät siitä mielenkiintoisen! Ihmisten tarinat tulevat olemaan esillä myös Rakkauden tiloja -näyttelyssä. Rakastumisen, rakastamisen ja rakkauden loppumisen tarinat.

Opintomatkamme oli onnistunut ja innostava! Saimme taas paljon uutta mietittävää ja ideoita, joita kehittää eteenpäin. (Ja se kokouskin pidettiin, kaupungintalossa.) Onnistuneen päivän päätteeksi on hyvä hymyillä :)