"Rakkaus tuntuu siltä kuin valossa liitelisi. Oletko kokenut?"

Aika14.09.2016

Rakkauden tiloja -museoiden ensimmäinen yhteinen rakkaustempaus, rakkausviestien jakaminen ohikulkijoille, järjestettiin aamuvarhaisella keskiviikkona 14.9. Helsingin päärautatieaseman tuntumassa. Olimme pyytäneet museokävijöitämme kesän mittaan kirjoittamaan rakkausviestejä tuntemattomille. Toinen toistaan herttaisempia ja sydämellisempiä viestejä kertyi lopulta noin 1600 kappaletta! Aamuruuhkassa jaetut rakkaudentäyteiset sanat lämmittivät ohikulkijoita syksyisessä säässä.

"Hello stranger, Rakkauden täyteistä syksyä sinulle. Vietäthän oikein mukavan päivän."
"Sä olet kuin sokeripulla niin kiva ja herttainen vesi tahtoo kieleen tulla kun sinua mä katselen"
"Et rakkauden luota pois juosta voi noin vain. Lempi sekaisin saa. Se hullaannuttaa ja rakastan niin mä sinua vain. Kun rakastun en milloinkaan voi vastustaa!"

Rakkauden tiloja on neljän uusmaalaisen museon yhteinen Suomen itsenäisyyden juhlavuoden hanke, joka on hyväksytty mukaan Suomi 100 -ohjelmaan. Mukana ovat Hotelli- ja ravintolamuseo, Lottamuseo, Teatterimuseo ja Vantaan kaupunginmuseo, jotka juhlistavat itsenäistä Suomea esittelemällä rakkauden historiaa omien erikoisalojensa kautta. Rakkauden merkitystä ei voi liikaa korostaa tämän päivän Suomessa ja maailmassa. Se on tunnetila, johon kaikki pystyvät samaistumaan riippumatta siitä, missä maassa ja kulttuurissa ovat kasvaneet. Neljässä eri näyttelyssä käsitellään rakkauden eri puolia: lähimmäisen rakkautta, romanttista rakkautta, rakkautta ruokaan, rakkautta näyttämöillä…

Rakkausviestien lisäksi tarjoilimme ohikulkijoille rakkauslauluja, joista vastasi trubaduuri Antti Maunu. Kirpeän aurinkoinen syysaamu vierähti lämpimissä ja hymyntäyteisissä tunnelmissa. Tällaisia täytyy järjestää lisää!

Neljä Rakkauden tiloja -näyttelya avataan ystävänpäivänä 14.2.2017. Täällä verkkosivuilla voi jo nyt seurata näyttelyiden valmistumista. Sosiaalisen median kanavat Facebook, Twitter ja Instagram viestivät hankkeesta reaaliajassa. Kuvat: Auli Sukuvaara.