Rakkausviestejä tuntemattomille

Aika02.12.2016

Rakkauden tiloja -museot haastoivat kesän 2016 aikana yhteistyömuseoissa vierailleet kävijät kirjoittamaan rakkausviestejä ja lämpimiä ajatuksia jaettavaksi eteenpäin tuntemattomille henkilöille. Sydämellisiä, siirappisia, hellyttäviä, kauniita, koskettavia, tunteellisia ja hauskoja viestejä kirjoitettiin loppujen lopuksi lähes 2000 kappaletta. Eräänä syyskuisena aamuna jaoimme nämä viestit eteenpäin trubaduurin rakkauslaulujen säestyksellä Helsingin aamuruuhkassa. Käsinkirjoitetut lyhyet ja pitkät viestit ”salaisilta ihailijoilta” kirvoittivat hymyn tai jopa pienen punan yhden jos toisenkin ohikulkijan kasvoille. Onnistuneesta tempauksesta intoutuneina olemme jatkaneet rakkausviestien keräämistä museoissa ja tapahtumissa. Oman viestinsä ovat tähän mennessä jättäneet myös kaikille tutut Aira Samulin ja Krista Kosonen.

Rakkausviestejä tuntemattomalle -tempauksen kautta haluamme muistuttaa ihmisiä rakkauden ja lähimmäisenrakkauden tärkeydestä yhteiskunnassamme. Tavoitteenamme on viestien sekä koko hankkeen kautta ilon, toivon ja suvaitsevaisuuden lisääminen ihmisten keskuudessa ja aivan tavallisessa arjessa. Mielestämme on enemmän kuin ok osoittaa välittämistä ja ystävällisyyttä omien lähimmäistensä lisäksi myös tuntemattomille ihmisille.

 

 

Missä voin kirjoittaa oman viestini?

Oman rakkausviestin tai lämpimän ajatuksen pääsee kynäilemään Vantaan kaupunginmuseossa, Lottamuseossa, Hotelli- ja ravintolamuseossa sekä Teatterimuseossa. Viestin voi kirjoittaa museovierailun aikana valmiiksi tehtyyn rakkausviestipohjaan ja tiputtaa museosta löytyvään viestilaatikkoon. Viesti voi olla myös piirustus tai vain lämmin ajatus, jonka haluat jakaa eteenpäin. Viestit jätetään nimettöminä, keksityllä nimellä tai etunimellä, joten viestin saaja ei tule koskaan tietämään, kuka viestin on kirjoittanut. Otamme viestejä vastaan myös sähköisesti nettisivuillamme: Rakkausviesti tuntemattomalle

Minäkin haluan saada rakkausviestin: missä, milloin ja miten?

Rakkausviestejä jaetaan ensi kevään mittaan Rakkauden tiloja -tapahtumissa. Missä, milloin ja miten? Sen haluamme pitää yllätyksenä. Saatat törmätä niihin aivan ennalta arvaamattomissa paikoissa. Tiedotamme kuitenkin seuraavasta viestitempauksesta sekä muista ajankohtaisista asioista hankkeen nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavilla.