Suuren suosion saaneet Museokortin Rakkausbussit tulevat taas lauantaina 17.6.2017

Aika02.06.2017

Rakkauden tiloja -hankkeen museot ja Museokortti järjestävät yhteistyössä Åbergin Linjan kanssa toistamiseen klubimatkan kohti rakkautta. Bussit starttaavat Helsingistä Kiasman edestä klo 13 ja kuljettavat Teatterimuseon, Hotelli- ja ravintolamuseon, Lottamuseon ja Vantaan kaupunginmuseon rakkausaiheisiin näyttelyihin. Rakkautta tämän reitin varrelta löytyy 100% varmasti.

Busseissa aika ei käy pitkäksi! Matkalle ovat tervetulleita niin museokaveria etsivät, ystävykset kuin pariskunnatkin. Matkalla tutustutaan rakkauden eri teemoihin, kokeillaan treffi-ideoita ja nautitaan viihdyttävästä ohjelmasta kulttuurin ja rakkauden äärellä. 

Täysi-ikäisille tarkoitetulla bussimatkalla tarjoillaan lemmenjuomaa ja rakkauden makupaloja. Lottamuseolle saavuttaessa nautiskellaan päiväkahvit makean kera. Lottamuseon kanttiinissa saatavilla lisämaksusta suolaisia kahvilatuotteita. 

Bussit kuljettavat päivän päätteeksi takaisin Helsingin sydämeen sykähdyttäville jatkoille.

Matkan aikana tutustutaan seuraaviin museoihin ja Rakkauden tiloja -näyttelyihin:
 
Teatterimuseo - Näytelty rakkaus
Näyttelyssä tarkastellaan, miten rakkaus on siivittänyt esittäviä taiteita eri kulttuureissa ja eri aikoina. Ihmissuhteiden voimaa ja rakkauden merkitystä pohditaan Suomi-filmien, Shakespearen näytelmien ja venäläisen draaman kautta.
 
Hotelli- ja ravintolamuseo - Nautinnon nälkä
Näyttely kertoo rakkaudesta ravintolassa, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen tai vaikkapa ruokaan ja juomaan. Muun muassa nälän, odotuksen, pettymyksen ja täyttymyksen kautta näyttely vetoaa kävijän tunteisiin ja tarjoaa samaistumisen kokemuksia. Näyttelyssä tulee esille myös queer-näkökulma.
 
Lottamuseo - Avaa sydämesi!
Näyttelyssä pohditaan lähimmäisenrakkauden ja velvollisuuden suhdetta. Siinä kerrotaan Suomen sodanaikaisista evakuoinneista auttajatahojen näkökulmasta. Näyttelyn teema on ajankohtainen erityisesti pakolaistilanteen vuoksi.
 
Vantaan kaupunginmuseo - Tunteiden kiitotiellä
Näyttelyssä laskeudutaan tunteiden kiitotielle. Esillä ovat monenkirjavat rakkauden tunnetilat: ilo, suru, onni ja epätoivo. Monenikäisten ja -taustaisten vantaalaisten rakkaustarinoita kerrotaan niihin liittyvien esineiden, kuvien ja paikkojen kautta.

 

Palautteita asiakkailta:

"Näyttelyt olivat hyvin valittuja ja järjestäjät hyvin positiivisia."

"Kiitokset piristysruiskeesta! Räntäsadekaan ei haitannut, kun sitä sai katsella bussin ikkunasta  hyvässä seurassa."

"Bussimatkan tunnelma oli leppoisa ja matkalla riitti huumorin pilkettä!"
 

Kiitos 29.4.2017 ja 17.6.2017 Museokortin Rakkausbusseihin osallistuneille!