Argentiinalaisen tangon askelia Teatterimuseossa!

Aika23.05.2017 PaikkaTeatterimuseo

Kesäkuussa Teatterimuseossa tanssitaan argentiinalaista tangoa. Tangohan on sanaton ja rajaton rakkauden kieli, joten mikä sopisi paremmin Rakkauden tiloja -näyttelyn tunnelmiin! Tanssi sopii kaikille, tunnille voivat tulla niin vasta-alkajat kuin pidempään harrastaneet. Mukaan tarvitaan vain tanssikengät.

Argentiinalaisen tangon tanssitunnit torstaisin 1.6., 8.6. ja 15.6. klo 16−17. Hinta 15 €/kerta. Tervetuloa yhdelle, kahdelle tai jokaiselle kerralle. Tunnin jälkeen voi jatkaa Kaapelitehtaan ravintola Hima&Saliin − pääsylipulla herkullinen tarjous!

Ilmoittautumalla ennakkoon varmistat paikkasi. Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä, ilmoittautumisten jälkeen vapaiksi jääneet paikat täytetään ovelta. Ilmoittautumiset sähköpostitse: ilmoittautuminen@teatterimuseo.fi. Kerro viestissäsi mille tunnille/tunneille ilmoittaudut.

Argentiinalainen tango perustuu kehon luonnollisiin liikkeisiin, ja kaiken lähtökohtana on kävely. Tutustumme tangon perusaskeliin tavoitteenamme pystyä improvisoimaan niiden pohjalta. Tunneilla ei edellytetä aikaisempaa osaamista. Tanssi sopii kaikille. Se sopii myös tavoitteelliseksi harrastukseksi, jossa voi kehittyä, vaikka loputtomiin yhdessä parin kanssa. Tanssimalla argentiinalaista tangoa vaalimme ainutlaatuista kulttuuriperintöä, sillä vuonna 2009 se liitettiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Opettajana toimii Hanna Korpela. Hanna on tanssinut argentiinalaista tangoa yli 20 vuoden ajan. Hänen opettajiensa joukkoon kuuluvat Tango Pasiónista tutut Mónica Romero ja Omar Ocampo, sekä Buenos Airesissa Lorena Ermocida. Suomalaisille Tango Pasión on tuonut argentiinalaista tangoa tunnetuksi vierailemalla maassamme jo parikymmentä vuotta. Vuoden 2015 Euroopan kiertueellaan he muistivat argentiinalaisen tangon uudistajaa Astor Piazzollaa.

Kuva: Mikko Linsiö.