Kaj Chydenius. Kuva: Teemu Salminen.

Lokakuun taiteilijatapaamisessa Kaj Chydenius

Aika06.10.2017 PaikkaTeatterimuseo

Rakkausteema jatkuu Teatterimuseon taiteilijatapaamisissa koko syksyn ajan. Lokakuussa saamme vieraaksemme säveltäjä Kaj Chydeniuksen. Hänen säveltämiään lauluja on kuultu näyttämöillä ja elokuvissa 1960-luvun puolivälistä alkaen ja soipa hänen sävellyksensä myös Rakkauden tiloja − Näytelty rakkaus näyttelyn elokuvakavalkadissa!

Kaj Chydenius sävelsi ensimmäiset laulunäytelmänsä Helsingin Ylioppilasteatterille 1960-luvun puolivälissä. Mieliin ja historiankirjoihin on jäänyt etenkin 1966 ensi-iltansa saanut Lapualaisooppera. Sen jälkeen hän on säveltänyt kymmenille näyttämöille niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Näyttämöiltä ja elokuvista ovat peräisin monet suomalaisille tutut ja rakkaat laulut. Laulu oravalle kuultiin Turun Kaupunginteatterin Seitsemässä veljeksessä 1972 ja Chydeniuksen versio kansanlaulusta Kalliolle kukkulalle on tuttu KOM-teatterin esittämänä.

Taiteilijatapaamisessa Kaj Chydeniusta haastattelee Raija-Liisa Seilo. Tilaa jätetään myös yleisön kysymyksille. Taiteilijatapaaminen tallennetaan Teatterimuseon kokoelmiin.

Taiteilijatapaamisessa Kaj Chydenius lauantaina 14.10.2017 klo 13−14.30.
Mukaan yleisöksi pääsee näyttelyn pääsylipun hinnalla tai Museokortilla. Ylläoleva kuva: Teemu Salminen.

Lämpimästi tervetuloa!