Tuleva juhlatila nykyasussaan.

Mielikuviteltu juhlatila ja miten siitä kerrotaan

Aika15.06.2016 PaikkaTeatterimuseo

Taas mennään, hääparin kanssa, vaihtuvien näyttelyiden salin ovella. Sisällä on Saako sitä syödä?, ihana ja herkullinen teatteriruokanäyttelymme, katossa killuu kristallikruunuja ja on paljon punaista samettia ja himmeää kultaa. Tilaa on keskilattialla, tähänhän mahtuu vaikka 80 ihmistä illalliselle! Ja tuleva hääpari tykkää: ”Aah miten ihana, noi kristallikruunut on just sellaset kuin me halutaan!”

Vuoden 2017 tapahtumamyynti on täysillä käynnissä kesäkuussa 2016. Häät ja yritysten pikkujoulujuhlat varataan hyvissä ajoin, varsinkin kun Teatterimuseo juhlapaikkana on todella sopiva monella tavalla. Meille mahtuu helsinkiläiseksi keskustapaikaksi aika paljon juhlijoita, miljöö on valmiiksi juhlia varten koristeltu ja valaistu, ja ohjelmakin löytyy talon puolesta. Varauskalenteri täyttyy vauhdilla. Tässä vaiheessa, kun juhlien järjestäjä käy tutustumassa tiloihin ensimmäistä kertaa, pitää saada varmistettua juhlijamäärän mahtuminen ja oikea tunnelma. Aika harva meistä osaa kuvitella ja hahmottaa täyden näyttelytilan edes tyhjänä, saati sitten jollain muulla täytettynä. Ja minun juhlapalvelumyyjänä pitäisi osata kuvailla sali uudessa asussaan. Apua, enhän vielä tiedä itsekään miltä se tulee yhdeksän kuukauden päästä näyttämään!

Näyttelyn visualisti on onneksi näyttänyt jo pari kuukautta sitten meille mielikuvakuvia, värejä ja tunnelmia. Ajattelen, että uudesta rakkaudestamme tulee varmaan tummempisävyinen, aavistuksen maagisempi ja villimpi, ja maalaan tulevaisuutta juhlijoille näillä sävyin. Useammalle juhlijalle olen jo luvannut parvekkeen, jolle voi kiivetä lempeään juhlimaan, tietämättä onnistuuko sellaisen turvallinen rakentaminen mitenkään. Pöytien sijoittelua mietitään, vaikkei tiedetä mitä lattialla vajaan vuoden kuluttua onkaan.

Onneksi meillä on kaikki tarvittavat: täydellinen näyttelyaihe, ihanat suunnittelijat, mahtavat aineistot ja huippuasiakkaat! Tästä mennään kohti rakkausnäyttelyä, jonka omalta osaltaan − iltaisin ja öisin − täyttävät rakkaudelliset juhlijat!

Meri Eerola
projektipäällikkö

...kuha saa kaikki juhlatuulelle!

Ps. Jos innostuit maalailuistamme ja haluat viettää juhlasi Teatterimuseossa, kurkkaa täältä lisätietoja!