Shakespearen metsä Rakkauden tiloja - Näytelty rakkaus -näyttelyssä.

Näytellyn rakkauden vuosi ja toinenkin

Aika19.12.2017 PaikkaTeatterimuseo

Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on päättymässä ja juhlintakin rauhoittuu. Rakkauden tiloja -hankevuosi on ollut hieno, upeat näyttelyt, paljon tapahtumia, paljon rakkautta ilmassa kaikissa museoissa.

Lopulliset kävijälaskelmat tehdään vuodenvaihteen jälkeen, mutta tähän mennessä Teatterimuseon Rakkauden tiloja – Näytelty rakkaus -näyttelyn on helmikuisen avajaispäivän jälkeen nähnyt arviolta 30 000 ihmistä. Taiteilijatapaamisia on järjestetty kuukausittain. Näyttämöllemme ovat nousseet ohjaajat Ralf Långbacka ja Kristian Smeds, ensitanssijatar Doris Laine, säveltäjä Kaj Chydenius sekä näyttelijät Eila Roine, Krista Kosonen, Kirsti Wallasvaara ja Hannu-Pekka Björkman. Koululuokat ovat vierailleet Rakastaa – ei rakasta -pajoissa ja Rakkauden tiloja -hankkeen yhteispajoissa. Shakespearen metsässä on juhlittu kymmenet juhlat. Kaikenkaikkiaan ihan mahtava vuosi! Sydämelliset kiitokset kaikille kävijöillemme!

Vaikka Suomen juhlavuosi ja museoiden yhteinen Rakkauden tiloja -hanke onkin nyt päättymässä, ei rakkaus lähde ihan vielä meiltä minnekään. Jatkamme Näytelty rakkaus -näyttelyllä vielä kesän 2018 yli. Jos siis vielä mielit metsäämme samoilemaan tai kotimaisten elokuvien kavalkadi jäi viime käynnillä kesken, aikaa on ensi vuonnakin. Kevään ohjelmassa on myös taiteilijatapaamisia, Helsinki-päivä, perhepäivä ja muuta ohjelmaa lapsiperheille. Työpajoja ja opastuksiakin voi vielä varata. Rakkaus ei ole loppunut, rakkaus pysyy! Ja uusia rakkaustarinoita syntyy joka päivä. Joitakin voi syntyä myös meillä Teatterimuseossa. Erään tarinan löysi näyttelykummimme Krista Arkadia-teatterimme pukuhuoneesta...