Nyt muistellaan Kirsti Wallasvaaran uraa

Aika30.10.2017 PaikkaTeatterimuseo

Viime kuussa Teatterimuseon taiteilijatapaamisen vieraana oli rakkauslaulujen säveltäjä Kaj Chydenius. Nyt marraskuussa tavataan erään hänen laulunsa esittäjä, kun taiteilijavieraaksemme saapuu upea näyttelijä Kirsti Wallasvaara. Molempia vieraitamme yhdistää Rakkauden tiloja − Näytelty rakkaus -näyttelyyn Mikko Niskasen elokuva Käpy selän alla, joka nähdään kotimaisten elokuvien kavalkadissa. Chydenius sävelsi elokuvassa kuultavan laulun Laulu kuolleesta rakastetusta, ja Wallasvaara lauloi sen. Marraskuun taiteilijatapaaminen järjestetään lauantaina 11. päivä.

Kirsti Wallasvaara valmistui teatterikoulusta vuonna 1967 ja hänet nähtiin useassa elokuvassa 60- ja 70-luvuilla. Suurimman osan urastaan Wallasvaara työskenteli teatterinäyttämöillä mm. Porissa, Tampereella, Kuopiossa ja Lahdessa. Vaikka hän on nyttemmin eläkkeellä, ei teatterityö ole loppunut. Esimerkiksi viime näytäntökaudella hän esiintyi Lahden kaupunginteatterin Alfanaaraassa.

Taiteilijatapaamisessa Kirsti Wallasvaaraa haastattelee Raija-Liisa Seilo. Tilaa jätetään myös yleisön kysymyksille. Taiteilijatapaaminen tallennetaan Teatterimuseon kokoelmiin.

Taiteilijatapaamisessa Kirsti Wallasvaara lauantaina 11.11.2017 klo 13−14.30.
Mukaan yleisöksi pääsee näyttelyn pääsylipun hinnalla tai Museokortilla. Ylläoleva kuva: Tarmo Valmela.

Lämpimästi tervetuloa!