Työpajoissa rakastetaan ja ei rakasteta

Aika08.12.2016 PaikkaTeatterimuseo

Näyttelyn sisältö alkaa olla nyt kasassa eli tiedämme hyvinkin tarkkaan mitä näyttelyssä tulee olemaan. Toki vielä toi tulla muutoksia, joku kuva saatetaan vaihtaa toiseen tai muuta vastaavaa, mutta periaatteessa näyttelyn osalta on siirrytty toteutusvaiheeseen. Nyt on aika suunnitella mitä kaikkea muuta ensi vuonna tapahtuu.

Meillä Teatterimuseossa yleisötyö − teatterikasvatus − on aina ollut tärkeä osa näyttelytoimintaa. Pysyvissä näyttelyissämme on lukuisia kokeilupisteitä, joissa kävijät voivat kokeilla taitojaan teatterin eri osa-alueilla. Myös vaihtuviin näyttelyihin suunnitellaan työpajat, joissa syvennytään näyttelyn teemoihin, sekä pyritään sisällyttämään mahdollisuus kävijän omaan tekemiseen. Näin tehdään tälläkin kerralla. Rakkauden tiloja − Näytelty rakkaus -näyttelyyn tulee esimerkiksi kokeiltavia pukuja ja Romeon ja Julian parvekkeella voi itse esittää oman versionsa kuuluisasta kohtauksesta.

Teatterikasvatuksen tiimi on syksyn mittaan valmistellut ensi vuoden työpajaohjelmaa. Tällä kertaa kohderyhmänä ovat erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset. Työpaja Rakastaa − ei rakasta johdattaa läpi näytellyn rakkauden ja tunteiden maailman. Pajassa siirrytään improvisaation ja toiminnallisen teatterin keinojen avulla tunnetiloista toiseen, kaihosta hurmaan ja hehkuun. Pajan aikana keskitytään erityisesti kehon kieleen ja tunteisiin. Mitä keho paljastaa tunteista? Miltä tuntuu, jos suu puhuu yhtä, mutta eleet kertovat toista tarinaa? Miten tunnetila kuuluu äänessä? Miten tunteet näkyvät ja miten niitä voidaan lukea? Kevään koko työpajaohjelma julkaistaan vielä ennen joulua ja pajavaraus käynnistyy pian. Tarkempaa tietoa saa ihan kohta verkkosivuiltamme.

Työpajojen lisäksi tulossa on kuukausittaisia taiteilijatapaamisia, perhepäivän erikoisohjelmaa ja näyttelyopastuksia. (Ensimmäisen taiteilijatapaamisen voi jo merkitä kalenteriin: rakkauden taiteilijatapaamiset käynnistyvät lauantaina 25.2.) Suunnitteilla on myös kaikkien Rakkauden tiloja -museoiden yhteisiä työpajoja, avoimia yleisöluentoja sekä muita tapahtumia. Saat tietää lisää ohjelmastamme Teatterimuseon sivuilta ja täältä Rakkauden tilojen verkkosivuilta sekä some-kanavista!