Vielä kerran Romeo ja Julia!

Aika08.12.2017 PaikkaTeatterimuseo

Romeo ja Julia on näytelmä, jota olemme jostain kulmasta käsitelleet täällä Rakkauden tiloja -verkkosivustolla jo pari kertaa. Mutta palataan siihen vielä kerran!

Teatterimuseo on jo muutaman vuoden ajan julkaissut verkkosivuillaan joulukalenteria, aina jostain ohjelmistoon muutenkin sopivasta teemasta. Tänä vuonna joulukalenterimme itseoikeutettu teema on rakkaus. Joulukalenterin myötä saamme siirrettyä verkkoon pienen kokonaisuuden Rakkauden tiloja – Näytelty rakkaus -näyttelystämme. Tämä kokonaisuus on tietysti Romeo ja Julia!

Jokaisena joulukuun päivänä ilmestyy ja aukeaa uusi joulukalenterin luukku. Jokainen luukku esittelee yhtä suomalaista Romeon ja Julian esitysversiota. Aloitamme aivan alusta, suomenkielisestä kantaesityksestä, ja jatkamme kronologisesti kohti 2000-lukua. Ihan kaikkia esityksiä emme voi ottaa mukaan, näytelmää on nimittäin esitetty suomalaisilla ammattinäyttämöillä ainakin 69 kertaa. Tulemme jouluaattoon mennessä näkemään kuitenkin 24 erilaista, eri teattereiden, eri aikoina toteuttamaa versiota. Nyt joulukuu on jo alkanut, mutta vielä ehtii mukaan. Ja joulukalenteri jää verkkosivuillemme tietopaketiksi myös joulun jälkeen!
 

 

 

Joulukalenterin aloituskuvana sekä tämän sivun yläreunassa Oulun Kaupunginteatterin Romeo ja Julia vuodelta 2000. Romeo, Mikko Leskelä, ja Julia, Olka Horila.

William Shakespeare: Romeo ja Julia
Oulun Kaupunginteatteri 2000
Ohjaus: Maarit Pyökäri
Pukusuunnittelu: Pasi Räbinä
Lavastus: Pentti Valkeasuo
Valot: Erkki Häikiö
Kuva: Mika Friman