Haastattelussa Harri Tarkka

Aika16.01.2017 PaikkaVantaan kaupunginmuseo

Rakkauden tiloja – Tunteiden kiitotiellä -näyttelyn arkkitehdiksi valittiin jo keväällä 2016 Harri Tarkka. Harri on kuvittaja, suunnittelija ja arkkitehti, jonka kanssa Vantaan kaupunginmuseo on toteuttanut myös aiemmat Joki – Kivikaudesta kaljakelluntaan (2015–2016) ja Rock’n Vantaa -näyttelyt (2014).
 
Vaikka näyttelyarkkitehdin työssä jokainen näyttely on erilainen, näkee Harri Tunteiden kiitotiessä jotain muista projekteista poikkeavaa. Harrin mielestä rakkausaihe koskettaa jokaista ihmistä eri tavalla.

- Rakkaus merkitsee jokaiselle ihan eri asioita ja kuitenkin tästä näyttelystä pitää saada sellainen, että se kiinnostaa ihan kaikkia. Tää museoiden välinen yhteistyö ja se, että pääsen suunnitteleen ja visualisoimaan tämmöstä tunnelmaa, on erityistä.

Näyttelyn suunnittelussa haastavaa on koota aineisto ja museon työntekijöiden visiot yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Museon ja suunnittelijan aikaisempi yhteistyö helpottaa työtä, sillä kummankin osapuolen mieltymykset ovat etukäteen tiedossa.
 
Näyttelysuunnittelusta on siirrytty jo toteutusvaiheeseen, vaikka pieniä säätöjä tehdään varmasti viimeiseen saakka. Harri lupaa, että Tunteiden kiitotiellä esillä ovat sekä hauskuus että vakavammatkin asiat. Rakkauden tiloja – Tunteiden kiitotiellä -näyttely aukeaa yleisölle ystävänpäivänä 14.2. kello 10.  

Teksti: Maiju Nurminen