Kommelluksia häämatkalla  

Aika03.02.2017 PaikkaVantaan kaupunginmuseo

Viime syksynä keräsimme Tunteiden kiitotiellä -näyttelyymme vantaalaisia hääkuvia sadan vuoden ajalta. Kuvien mukana ihmiset lähettivät myös hääpäivään tai -matkaan liittyviä tarinoita. Niissä oli romantiikan lisäksi hauskoja kommelluksia.
 
Yksi hauskimmista ja jännittävimmistä kommelluksista tapahtui vantaalaispariskunnalle, joka vieraili häämatkallaan Korkeasaaressa. Tarina ei valitettavasti ehtinyt enää näyttelyymme, mutta halusimme kertoa sen täällä blogissa, jossa se naurattaa vielä näyttelyn jälkeenkin :)
 
 
Meidän häät oli Helluntaina 2.6.1963. Toisena Helluntaipäivänä kävimme ”häämatkalla” Korkeasaaressa, kun muuhun ei rahat olisi riittäneet. Päivä oli hyvin lämmin ja 2 leveää sormusta kiilteli ja hiosti nimettömässäni.
 
Olimme katselemassa kauluskarhuja, kun liikuttelin sormuksia ja niinpä vihkisormus lipsahti kädestäni ja putosi alas karhulinnan betonilattialle. Siinä se pyöri uhkaavasti lattiakaivon ritilän ympärillä ja onneksi pysähtyi ritilän viereen. Karhutkin kiinnostuivat sormuksesta.
 
Mieheni lähti kiireesti hakemaan paikalle henkilökuntaa. Eläintenhoitaja Jalonen laskeutui tikapuita pitkin, kasvot karhuihin päin, nouti sormuksen ja kiipesi ylös samalla taktiikalla. Karhut voivat hyökätä, jos niille kääntää selän, kertoi Jalonen.
 
Mieheni antoi eläintenhoitajalle palkkioksi loput rahamme ja siihen päättyi häämatka ja palasimme kotiin.
 
Mieheni kuoli vuonna 1994, mutta minä käytän yhä sitä samaa karhulinnan betonilla pyörinyttä muistorikasta vihkisormusta.