Kuvia rakkaudesta

Aika13.11.2017 PaikkaVantaan kaupunginmuseo

Tunteiden kiitotiellä -näyttelyä kuvittavat useat Vantaan kaupunginmuseon kuva-arkiston kuvat. Niiden lisäksi valokuvia on saatu vantaalaisilta hääkuvakeruun yhteydessä. Siinä on hyödynnetty myös Humans of Myyr York -sivun valokuvia sekä Finnairin kuva-arkistoa, jonka lisäksi näyttelyä varten on myös otettu uusia kuvia esimerkiksi nykydokumentointien yhteydessä. Näyttelyn valokuvat ovat viimeisen sadan vuoden ajalta ja ne ilmentävät ihmisten välistä rakkautta tai rakkauspaikkoja eri aikoina. Mukana on otoksia kaikenikäisistä ja -taustaisista vantaalaisista. Tähän blogikirjoitukseen on koottu muutamia näyttelymme upeista kuvista.

Rakkauslukko: Kotona nuoren kaapista tuloon osataan usein suhtautua luonnollisemmin kuin aikaisempina vuosikymmeninä, mutta monet vanhemmat syyllistyvät nuoren kokemusten vähättelyyn. Kuva: VKM


Pariskunta istumassa penkillä Myyrmäessä. Kuva: Humans of Myyr York.

Näyttelyssä on monta tarinaa "Redarista". Myyrmäessä sijaitseva ravintola Red Onion on jo 1990-luvusta asti ollut suotuisa paikka kiihkeille hetkille tai eron suremiselle. Kuva: VKM.

"Tuntui, että jos me itse järjestetään omat hääjuhlat, niin se on hirveen stressaavaa ja se kaikki energia menee täysin vääriin asioihin.” Pyhän Laurin kirkon hääyö on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2009. Kuva hääyöstä vuonna 2015. Kuva: VKM.


Tämä aviopari käveli amanuenssiamme vastaan Heurekan sillalla nykydokumentoinnin yhteydessä Tikkurilassa keväällä 2015. Kuva: VKM.