Museokortin rakkausjuoksu

Aika29.08.2017 PaikkaVantaan kaupunginmuseo

Millainen tapahtuma syntyy, kun kaksi vantaalaista museota ja Museokortti laittavat hynttyyt yhteen? - No rakkausjuoksu tietenkin! Idea lähti täältä Vantaalta Yhdessä -viikonlopun tapahtumien suunnittelusta. Yhdessä  -viikonloppuna 25.-27.8.2017 alkoi virallinen lähtölaskenta itsenäisyyspäivään ja Suomen satavuotissynttäreihin. Rakkausjuoksussa yhdistyi halu tehdä tapahtuma, jossa on sopivasti pilkettä silmäkulmassa, mutta myös konkreettinen tavoite eli hyvinvoinnin raaka-aineiden, liikunnan ja kulttuurin yhdistäminen. Rakkausaihe oli luonteva tietenkin meille, mutta myös yhteistyökumppanillemme Ilmailumuseolle: ilmailuhistoriaan yleisesti, mutta erityisesti myös Helsinki-Vantaan lentokentälle sekä vantaalaisille lentokenttäkallioille sijoittuu paljon rakkaustarinoita. Lisäksi Ilmailumuseo on kätevän matkan päässä meiltä. Myös Museokortti tuli mukaan, ja tapahtuma olikin museokorttilaisille ilmainen.


Rakkausjuoksijoita Ilmailumuseon näyttelyopastuksella. Museokortti lahjoitti juoksijoille ja henkilökunnalle I love museums -paidat. 


Tapahtumapäivä koitti vihdoin 26.8. lauantaina. Syksyn lempeimpään urheilutempaukseen lähdettiin lämmittelemällä Ilmaisumuseon näyttelyssä. Noin kahdeksan kilometrin mittaiselle lempilenkille lähdettiin museoiden jänisten vetäminä. Lenkin sai edetä kävelemällä, juoksemalla tai pyöräillen. Matkan varrella lenkkeilijöille kerrottiin tietoiskuja Vantaan historiasta sekä rakkaudesta. Maali sijaitsi täällä Vantaan kaupunginmuseolla.


Suomen sää näytti lenkin aikana kaikki puolensa, sillä taivaalta tuli niin vettä, rakeita kuin auringonpaistettakin. Onneksi yhdessäolo lämmittää!


Tapahtumaan osallistui noin parikymmentä lenkkeilijää. Suomen sää näytti lenkkeilijöille oikeastaan kaikki puolensa, sillä taivaalta tuli lenkin aikana sekä rakeita, vettä että auringonpaistetta. Kaikki lenkkeilijät ylsivät maaliin saakka, jossa heitä odotti Sinebrychoffin virkistysjuomatarjoilu, limpparia ja vichyä, sekä Venla Venuksen ja hänen vastinkappaleensa Tapion aikuisten satutunti. Tapahtumasta saatiin oikein ihanaa palautetta, mikä kannustaa pohtimaan vastaavanlaisten tempausten järjestämistä uudelleenkin!


Vantaan kaupunginmuseon arkeologi Andreas Koivisto veti pyöräilijöiden ryhmää. Kuvassa hän istuu laatikkopyörän kyydissä, jolla aikuisten satutunnin Venus ja Tapio tulivat lenkkeilijöitä vastaan.

 


Aikuisten satutunti meneillään Vantaan kaupunginmuseolla.

 


Opasteiden kiinnittäminen reitin varrelle oli hauskaa.