Opastus arkeologisilla kaivauksilla vesisateessa Kuva Pekka J. Heiskanen

Rakkaudesta muinaiseen

Aika26.04.2017 PaikkaVantaan kaupunginmuseo

Tunteiden kiitotiellä -näyttelyssä kerromme tarinoita romanttisesta rakkaudesta. Haluamme näyttelyllämme viestittää, että rakkaus ei katso ikää, terveydentilaa tai vaikkapa sukupuolta. Rakkaus kuuluu kaikille ja haluamme tuoda esille mahdollisimman monenlaisia rakkaustarinoita.

Olemme rakkaustyöpajojen, haastattelujen ja havainnointien avulla keränneet hyvin erilaisia rakkaustarinoita. Tarinoiden aiheet kuvastavat niin rakkauden iloja kuin surujakin. Ne vaihtelevat ensi-ihastuksesta puolison kuolemaan ja lavatansseista nettideitteihin. Mukana on myös tarinoita, joista heijastuu rakkaus esimerkiksi perheenjäseniin tai Vantaaseen asuinpaikkana.
 
Keskiviikkona 3.5. museolla kuullaan rakkaudesta, jonka kohteena ei ole toinen ihminen vaan tieteenala. Arkeologi Andreas Koivisto kertoo, kuinka menneisyydestä tuli hänen intohimonsa, ja millaisiin seikkailuihin ammatti on hänet vienyt. Mikä saa arkeologin kaivamaan savimaata hyytävässä vesisateessa ja värjöttelemään kuopan laidalla löytöjen toivossa? Koivisto on menettänyt sydämensä historialle vantaalaisilla peltomailla jo pienenä poikana löytöjä etsien.

Mutta. Liittyy tähän tarinaan tietysti parisuhderakkauskin! Muistaakseni-blogissa julkaistu Koiviston kirjoitus Arkeologin rakkaustarina kertoo siitä, kuinka kuopan reunalta voi löytää myös tulevan vaimonsa.
 

Rakkaudesta muinaiseen 3.5. klo 17 - 19
- Klo 17 ilmaisella opastuksella Rakkauden tiloja - Tunteiden kiitotiellä -näyttelyssä tutustutaan monenikäisten ja -taustaisten vantaalaisten rakkaustarinoihin,
- Klo 18 opastuksen jälkeen arkeologi Andreas Koivisto kertoo, kuinka menneisyydestä tuli hänen intohimonsa.
 

Teksti Marjo Poutanen ja Maiju Nurminen

Kuva Pekka J. Heiskanen / VKM