Vuosisadan häät - kuvakeruun satoa

Aika09.06.2016 PaikkaVantaan kaupunginmuseo

Keräsimme kevään 2016 aikana vantaalaisia hääkuvia eri vuosikymmeniltä. Kuvista kootaan seinän kokoinen kollaasi osaksi 14.2.2017 avattavaa Vantaan kaupunginmuseon näyttelyä, Rakkauden tiloja - tunteiden kiitotiellä. Saamamme kuvat ovat ihastuttavia ja niihin liittyvät tarinat sitäkin koskettavampia. Suurkiitos kaikille hääkuvakeruuseen osallistuneille!
 

Menimme naimisiin Heurekan lähellä viime kesänä ihanassa taiteilijatalo Gjutarsissa. Ehostimme ja laitoimme paikan itse kuntoon talkoovoimin: polviin ulottuva heinikko ajettiin, teltat pystytettiin ja valot saatiin asennettua. Häämme olivat täysin omannäköiset ja valokuvaajamme Akseli Valmunen tallensi tunnelman ja rakkauden ikimuistoisella tavalla. Häät olivat pienet. Paikalla olivat vain läheisimmät ystävät ja perheenjäsenet. Tunnelma oli rento ja hauska. Täydelliset kesäjuhlat!

Jenni ja Miikka
 

Tarinamme sivuaa Vantaan historiaa siinä, että olimme ensimmäinen hääpari, joka vihittiin avioliittoon Päiväkummun silloin aivan uudessa seurakuntatalossa. Olimme vihille mennessä 18-vuotiaita. Olimme 16-vuotiaina menneet kihloihin juhannuksen aattona 19.6.1970. Tapasimme toisemme ensimmäisen kerran Päiväkummun Elannolla loppuvuodesta 1969. Olin tyttökaverini kanssa illalla ulkona ja Elannolle kerääntyi pieni joukko nuoria. Leikimme lumisotaa, juoksimme Elannon ympäri ja meillä oli hauskaa. Mieheni tuli serkkunsa kanssa autolla paikalle ja aloimme jutella. Se oli menoa ensi silmäyksellä! Sen jälkeen olemme olleet kuin paita ja peppu, aina yhdessä. Tällä hetkellä olemme molemmat eläkkeellä ja nautimme vapaudesta tehdä mitä huvittaa.

Lea ja Markku
 

Ulla ja Ari saivat toisensa 18.9.2015, ovat luvanneet rakastaa toisiaan myötä- ja vastoinkäymisissä, ovat ottaneet toisensa juuri sellaisina kuin ovat, mitään muuttamatta. Arilla todettiin syksyllä vakava sairaus pitkän yhteiselon jälkeen. Häitä ei lääkärin mukaan kannattanut enää lykätä. Häät olivat kauniit, vaikka onnea varjosti tieto syövästä. Kauniit muistot; sateenkaari. Sitä suurempi usko ja toivo, että aina on toivoa, oli tilanne kuinka toivoton tahansa. Kaikista suurin on rakkaus.

Ullasta ja Arista kertoi Ullan veljentytär Linda Julia

Vastaanotamme vantaalaisten hääkuvia näyttelyprojektimme loppumetreille asti. Koska näyttelymme juhlistaa vantaalaisen rakkauden lisäksi myös satavuotiasta Suomea, toivomme saavamme kokoon 100 hääkuvaa viimeisen 100 vuoden ajalta. Kokonaan meiltä puuttuvat vielä 1980- ja 1990-luvun kuvat, sekä sateenkaarirakkaus ja monikulttuurisuus. Jos sinulla on Vantaaseen liittyvä hääkuva, lainaa se meille! Kuvat voi toimittaa sähköpostilla tai tuoda museoon skannattavaksi.
Ota yhteyttä! Museoassistenssi Stella Karlsson (kuva-arkisto@vantaa.fi), p. 09 8392 5042